Caset

ASIAKKAITAMME OVAT MYÖS:
  • ABB Oy
  • Junttan Oy
  • Bronto Skylift Oy
  • Sampo-Rosenlew Oy
  • John Deere Oy
  • Europress Group Oy
  • KPA-Unicon Oy
  • Rolls-Royce Oy

Kaikki lähtee suunnittelusta,
kerron kyllä miten.

JUSSI YLIKOJOLA
SUUNNITTELIJA

puh: 010 326 3310
gsm: 050 369 7044

Case: Europress – Pitkä yhteistyö rakentuu vahvan luottamuksen pohjalle

Jucatin ja Europressin yhteistyö alkoi jo lähes 15 vuotta sitten hitsauksen tuottavuuden kehittämisellä. Alkuun Europressillä oli tarvetta Jucatin hitsausjigeistä, kiinnittimistä ja muista tuotteista, joiden avulla saadaan tuotantolinjan työergonomiasta parempaa. Lähes 42-vuotiaan Europressin tuotantolinjoilta valmistuu vuosittain yli tuhat kierrätysmateriaalin talteenottoon suunniteltua puristavaa laitetta, joissa hyödynnetään korkealaatuisia IOT-ratkaisuja ja digitaalisia lisäpalveluja jätehuollon ja kierrätyksen tehostamiseksi. Tuotevalikoimaan kuuluvat paalaimet ja jätepuristimet sekä digitaalisten palveluiden kokonaisuus Europress SMART.

UUDET HAASTEET

Vuonna 2013 yhteistyö Jucatin ja Europressin välillä tiivistyi entisestään, kun Europressille oltiin suunnittelemassa uutta tuotelinjaa, omavalmisteista paalainta. Tuotelinjaan ei ollut olemassa valmiita piirustuksia, jolloin Europress ehdotti, että sekä tuotteen että valmistusjigistön suunnittelu ja valmistus tehtäisiin tiiviissä yhteistyössä, jossa myös itse tuotelinjan suunnitteluresursointi tuli Jucatilta.  ”Tavoitteena oli saada aikaan tuotelinja, jossa tuote ja valmistusteknologia oli suunniteltu saumattomassa yhteistyössä ilman kompromisseja. Tällainen yhteistyö tarkoitti myös pitempiaikaista sitoutumista yhteistyökumppanin kanssa”, kertoo varatoimitusjohtaja Timo Huhtala Europressiltä.

YHTEISTYÖ

Yhteistyö on vuosien varrella sujunut mukavasti eikä Europressillä ole ollut tarvetta toimittajan vaihdolle, vaikka alalta muitakin toimijoita löytyy. Työt on tehty hyvässä yhteishengessä ja kaikki, mitä on sovittu, on myös pidetty. Useiden vuosien aikana rakennettu luottamus kantaa eikä jokaisesta pienestä yksityiskohdasta tarvitse sopia erikseen, vaan Europressillä voidaan luottaa siihen, että asiat sujuvat odotusten mukaisesti. Jokaiseen tuotteeseen pitää tehdä jatkuvia iteraatiokierroksia, ja Jucatin tekemä työn jälki on aina ollut hyvää.

”Erityistä yhteistyössämme Jucatin kanssa on vahva luottamus. Heillä on runsaasti tietoa Europressin tuotteista, ja vuosia jatkuneen yhteistyön myötä on luontevaa käsitellä avoimesti myös luottamuksellista tietoa. Sanoisinkin, että kyseessä on enemmän partneriyhteistyö kuin asiakkaan ja toimittajan välinen suhde”, jatkaa Huhtala. Jucatin ratkaisut on rakennettu Europressin toiveiden ja näkemysten pohjalle, ja huomioon on otettu kaikki seikat aina tavarantoimittajista lähtien.

Kehuja Jucat saa myös siitä, että sen toiminta on nopeaa ja ketterää. Lisäksi hinta-laatusuhde on hyvä, ja tulosta syntyy kohtuullisella kustannuksella. ”Mitä eurolla saa, on sen euron arvoista. Jucatin kanssa työskennellessä tulee fiilis, että asiakkuus on hyvissä käsissä. Siellä on ammattilaiset tekemässä hyvää työtä eteläpohjanmaalaisella rehellisyydellä”, kiteyttää Huhtala.

Europress on 1970-luvulla perustettu Pohjois-Euroopan johtava jätepuristimien ja -paalaimien valmistaja. Konsernin emoyhtiö Europress Group Oy sijaitsee Suomessa. Keravan pääkonttorilla toimivat muun muassa konsernin hallinto, tuotekehitys ja valmistus sekä Suomen alueen myynti-ja huolto-organisaatiot. Tytäryhtiöt Ruotsissa, Norjassa, Venäjällä ja Puolassa toimittavat Suomessa valmistetut tuotteet omille markkina-alueilleen ja huolehtivat after sales -markkinasta.