Caset

ASIAKKAITAMME OVAT MYÖS:
  • ABB Oy
  • Junttan Oy
  • Bronto Skylift Oy
  • Sampo-Rosenlew Oy
  • John Deere Oy
  • Europress Group Oy
  • KPA-Unicon Oy
  • Rolls-Royce Oy

Kaikki lähtee suunnittelusta,
kerron kyllä miten.

JUSSI YLIKOJOLA
SUUNNITTELIJA

puh: 010 326 3310
gsm: 050 369 7044

Case: Valtra – Pyörityslaitteilla työergonomiaan selkeä parannus

Jucat ja Valtra ovat tehneet yhteistyötä jo noin kymmenen vuotta erilaisten projektien parissa. Aikaisemmin Jucat on valmistanut Valtralle mm. kokoonpanosoluja, automatisoidun valmistuslinjan sekä useita Valtralle räätälöityjä erikoisnostoapuvälineitä. Viimeisimpänä tarpeena tarvittiin ratkaisua konepeiton kokoonpanoon ja sen suhteen parannusta etenkin työergonomiaan.

ASIAKKAAN HAASTE

Valtran valmistukseen tuli uudenlaisia malleja, joiden konepeiton kokoonpantavuus oli erilainen kuin aikaisemmin. Perinteisillä käsittelymenetelmillä ei enää pärjätty yhtä tehokkaasti. Konepeitto on iso kappale, jonka pinnalla on arka maalipinta. Konepeiton käsittely vaatii siis tarkkuutta ja huolellisuutta. Valtralla todettiin, että näiden uusien konepeittomallien valmistukseen on saatava työergonomian kannalta parempi ratkaisu. ”Tiesimme, että Jucat oli tehnyt ergonomisia pyörityshitsauslaitteita, joten otimme heihin yhteyttä ja aloimme suunnittelemaan yhdessä sopivaa laitetta kokoonpanoon, josta löytyy pyörityselementit juuri meidän tarpeisiimme.” kertoo Valtran kehitysinsinööri Vesa Hytönen.

PROJEKTIN ETENEMINEN

Jucat tarjosi Valtralle alkuun suunnittelemaansa ratkaisua, jota lähettiin kehittämään yhteistyössä yhä sopivammaksi Valtran tarpeisiin. ”Heti suunnitteluvaiheesta lähtien Jucat kuunteli toiveitamme huolellisesti. Jos annoimme jonkin parannusehdotuksen, se oli otettu heti mukaan seuraavaan malliin. Pidimme palavereita säännöllisesti koko prosessin aikana, jonka ansiosta tiesimme koko ajan, kuinka projekti etenee.” jatkaa Vesa Hytönen.

Tehokkaasti etenevän prosessin jälkeen saatiin ratkaisu, joka vastasi Valtran tarpeita ja toi parannusta sekä työergonomiaan että tuottavuuteen. ”Jucatin kanssa yhteistyö sujui erinomaisesti ja työt etenivät sujuvasti ja aikataulun mukaisesti. Lopputuloksena saimme juuri meidän konepeiton kokoonpanoon sopivan laitteen, jonka ansiosta työergonomia on parantunut ja sairaspoissaolot ovat vähentyneet. Erityisen hyödyllisenä on koettu yksilölliset korkeudensäätömahdollisuudet, jotka laite muistaa. Tällöin laitetta ei tarvitse säätää jatkuvasti erikseen jokaista työntekijäämme varten.”  täsmentää Vesa Hytönen.

Valta Oy Ab kehittää, tuottaa, myy ja huoltaa Valtra-traktoreita, jotka suunnitellaan yksilöllisesti vastaamaan jokaisen asiakkaan tarpeisiin. Valtra-traktorit tunnetaan luotettavuudesta, monipuolisuudesta, kestävyydestä sekä Pohjoismaisista juuristaan ja ne valmistetaan kestämään vaativimmat ilmastot ja takaamaan suurimman suorituskykytason rankimmissakin olosuhteissa ja maastoissa. Valtra kuuluu kansainväliseen AGCO Corporationiin.