Caset

ASIAKKAITAMME OVAT MYÖS:
  • ABB Oy
  • Junttan Oy
  • Bronto Skylift Oy
  • Sampo-Rosenlew Oy
  • John Deere Oy
  • Europress Group Oy
  • KPA-Unicon Oy
  • Rolls-Royce Oy

Kaikki lähtee suunnittelusta,
kerron kyllä miten.

JUSSI YLIKOJOLA
SUUNNITTELIJA

puh: 010 326 3310
gsm: 050 369 7044

Case: Wärtsilä – pyörityslaitteen automatisointi paransi tehokkuutta ja ergonomiaa

Jucat on tehnyt yhteistyötä Wärtsilän kanssa muutaman vuoden ajan. Sinä aikana Jucat on valmistanut Wärtsilälle useita vakiopyörityslaitteita. Yhteistyö käynnistyi melko pienistä projekteista, mutta pikkuhiljaa Wärtsilän tilaukset Jucatilta muuttuivat isommiksi. Viimeisimpänä Wärtsilä tilasi Jucatilta räätälöidyn erikoispyörityslaitteen.

 

Asiakkaan tarve

Wärtsilä toi markkinoille täysin uudenlaisen moottorityypin, jonka kampiakselin kokoonpanoon se tarvitsi tavallista vakiopyörityslaitetta räätälöidympää ratkaisua. Itse moottorin kampiakseli on iso, ja sen kokoonpano on haastavaa. Kampiakseliin ei saa tulla minkäänlaisia jälkiä pyöritystapahtuman aikana. Työskentely on myös ergonomisesti vaikeaa, kun kampiakseliin on kiinnitettävä raskaita kappaleita ja saatava ne pyörimään oikeassa asennossa.

”Suomessa on paljon toimijoita, jotka tekevät peruspyörityslaitteita. Jucatin vahvuus on asiakasräätälöinti. He ovat todella joustavia erilaisten toiveiden suhteen, eivätkä peilaa pyyntöjä vain listatuotteisiinsa”, projektipäällikkö Jussi Laulaja Wärtsilältä kertoo.

 

Jucatin ratkaisu

Jucat suunnitteli tarvittavaa erikoispyörityslaitetta yhdessä Wärtsilän tuotannonkehitystiimin kanssa. Yhteyttä pidettiin tiiviisti, ja muutoksia pystyttiin tekemään nopeasti. ”Tällaisissa projekteissa tulee aina muutoksia ja haasteita. Jucatilla niihin reagoidaan ripeästi, mikä helpottaa yhteistyötä”, Laulaja sanoo.

Projektin myötä aiemmin manuaalisesta pyörityslaitteesta tuli osittain automaattinen, ja se pyörittää akselia valitulla ohjelmalla. Kampiakselin kokoonpano on tulevaisuudessa tavoitteena automatisoida täysin, mikä pidettiin mielessä myös uuden erikoispyörityslaitteen suunnittelussa. ”Jucatin valmistama ratkaisu on lisännyt tehokkuutta, sillä nyt voimme tehdä kerralla enemmän ja nopeammin. Myös työergonomia on parantunut huomattavasti.”

Jucatin maantieteellinen sijainti on osaltaan helpottanut projektin etenemistä ja tapaamisten järjestämistä. ”Tapaamisia on helppo sopia, koska he ovat lähellä meitä. Teemme aina töitä samojen ihmisten kanssa, mikä nopeuttaa ja helpottaa prosessia. He ovat sellaisia reiluja eteläpohjalaisia!”

Jucatin ja Wärtsilän yhteistyö jatkuu onnistuneen erikoispyörityslaitteen valmistumisen jälkeenkin. Yhteistyöhön ollaan tyytyväisiä puolin ja toisin. ”Meillä on kaksi uutta isoa hanketta menossa heidän kanssaan. Se kertoo siitä, että hommat ovat sujuneet hyvin.”

 

Wärtsilä on kansainvälisesti johtava älykkään teknologian ja kokonaiselinkaariratkaisujen toimittaja merenkulku- ja energiamarkkinoilla. Wärtsilä maksimoi asiakkaiden alusten ja voimalaitosten ympäristötehokkuuden ja taloudellisuuden keskittymällä kestäviin innovaatioihin, data-analytiikkaan ja kokonaishyötysuhteeseen. Vuonna 2018 Wärtsilän liikevaihto oli 5,2 miljardia euroa ja henkilöstömäärä noin 19.000. Yrityksellä on yli 200 toimipistettä yli 80 maassa eri puolilla maailmaa. Wärtsilän osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä.