+358 10 326 3300

Ponsse

Vastuullista yhteistyötä spesifeissä konetarpeissa

Ponsse Oyj on tavaralajimenetelmän metsäkoneiden myyntiin, tuotantoon, huoltoon ja teknologiaan erikoistunut yritys. Se on yksi alansa johtavista metsäkonevalmistajista.

Ponsse

Vastuullista yhteistyötä spesifeissä konetarpeissa

Tavaralajimenetelmään perustuviin metsäkoneisiin erikoistunut Ponsse on yksi alansa johtavista metsäkonevalmistajista. Ponssen toiminnan keskiössä on tuottaa kestäviä ratkaisuja heidän asiakkaidensa ja ympäristön hyväksi.

Yhteistyö Jucatin kanssa on aikoinaan lähtenyt liikkeelle tarpeesta kehittää runkotuotantoa. Nykyään Ponssen tuotannossa on jo useita Jucatin hitsausautomaatioratkaisuja.

“Yhteistyö Jucatin kanssa on toiminut hyvin. Ponsse on hyvin asiakaslähtöinen yritys, ja haluamme aina pitää lupauksemme asiakkaillemme. Haluamme myös, että tavarantoimittajamme ja yhteistyökumppanimme jakavat samat periaatteet omassa toiminnassaan. Tällä teollisuuden alalla Jucat on yhtä vastuullinen yritys kuin me. He pitävät lupauksensa ja saavat asiat toimimaan“, kertoo Ponssen tuotannon kehityspäällikkö Heikki Selkälä yhteistyöstä.

Keskiössä laitteiden konfiguroitavuus ja asiakaslähtöisyys

Ponssen laitteiden konfiguroitavuus on huippuluokkaa, minkä ansiosta yritys voi toimittaa asiakkailleen erilaisia laitteita hyvinkin spesifeihin tarpeisiin. Näin pystytään ottamaan huomioon esimerkiksi Ponssen asiakkaiden oma toimintaympäristö sekä puulajikkeet, joita he prosessoivat. Edistynyt laitteisto vaatii kuitenkin edistynyttä valmistustekniikkaa.

“Jucat on auttanut meitä erityisesti hitsausautomaatiossa. Käsittelemme ja pyörittelemme raskaita osia laitteiden tuotannossa, mikä on nyt helpompaa. Hitsaussolussa Jucat käyttää ABB:n robotteja, jotka ovat hyvin konfiguroitavissa tarkkoja tarpeita varten. Ilman näitä robottisoluja olisi lähes mahdotonta tehdä tällaisia koneita”, tarkentaa Selkälä hitsausautomaatiosoluja, jotka sisältävät niin kappaleenkäsittelylaitteita kuin hitsausrobotteja.

Hitsaussolut kiinteä ja kestävä osa Ponssen tuotantoa

Robotit ovat luoneet Ponssen hitsaajille uudenlaisen työympäristön. Robottien kanssa työskentely onkin tullut jo hyvin tutuksi, sillä niiden konfiguroiminen ja käyttäminen on ollut arkipäivää jo vuosia. Selkälän mukaan investoinnit soluihin on tehty myös työntekijöiden työolosuhteita ajatellen:

“Robotit ovat muuttaneet merkittävästi tapaa, jolla Ponssen tuotannossa osia valmistetaan. Kun investoimme robottihitsaukseen, niin tarkoituksemme on myös auttaa hitsaajiamme saamaan omasta työstään enemmän irti kevyemmin.” 

Yritysten välisen yhteistyön Selkälä summaa yhteen lauseeseen: “Näin kiteytettynä Jucat on hyvin asiakaslähtöinen yritys, joka robottihitsaussolut on tehty hyvin ja kestämään.”