+358 10 326 3300

Robottihitsaus

Teknologisesti edistykselliset ABB-robottijärjestelmät yhdessä robottikäyttöön soveltuvien JCP- ja JCL-kappaleenkäsittelylaitteidemme kanssa luovat vankan pohjan yrityksen tehokkuudelle ja kilpailukyvylle.

Monipuoliset robottihitsaussolut skaalautuvat ketterästi erilaisiin tuotantotarpeisiin ja automatisoivat useita eri toimintoja, minkä ansiosta tuotanto voi olla käynnissä ympäri vuorokauden. Robotin ohjastamana kappaleen käsittelystä tulee nopeaa ja entistä turvallisempaa samalla kun valmistuslinjan tuotantoteho saadaan optimoitua huippuunsa. Samalla varmistetaan lopputuotteen tasainen laatu.

Nopeampi, tarkempi ja tehokkaampi robottihitsaus

Moninkertaistaa tuottavuuden

Kun tuotantotehoa verrataan käsin hitsaamiseen, jo yksittäinen standardirobottisolu voi jopa triplata hitsausvauhdin. Käsin hitsaamalla lankaa sulatetaan noin 1–2 kiloa tunnissa, kun esimerkiksi monirobottisolu sulattaa lankaa jopa 10 kiloa tunnissa. Robotti poistaa pelistä käytännössä kaikki inhimilliset muuttujat ja suorittaa hitsauksen nopeasti täysin ohjelmointiin pohjautuen.

Vähentää virheitä merkittävästi

Siinä missä ihmisten toimintaan vaikuttavat työskentelyasento, ympäristön olosuhteet, vireysaste, taitotaso ja monet muut tekijät, robotti tikkaa menemään ohjelmoinnin pohjalta tarkasti, hallitusti ja nopeasti. Kun yhtälöstä poistetaan inhimilliset tekijät ja niiden vaikutukset työhön, on lopputulos aina yhtä tasaisen korkealaatuinen ja tuotteet juuri sellaisia kuin on sovittu.

Ammattiosaaminen uudelle tasolle

Hitsausrobotti vapauttaa ihmiset manuaalisesta fyysisestä hitsauksesta teknologista taitoa ja korkeampaa asiantuntijuutta vaativiin tehtäviin, kuten suunnitteluun ja robottien operointiin. Tämä vähentää suorittavan työvoiman tarvetta ja nostaa yrityksesi ammattiosaamisen uudelle tasolle. Tuotantoa voidaan myös pitää käynnissä kustannustehokkaammin vaikka ympäri vuorokauden.

Robottihitsausjärjestelmän ominaisuuksia

Jucat ja ABB Robotics ovat tehneet tiivistä yhteistyötä robottiratkaisujen saralla jo vuodesta 2014 saakka, ja vuonna 2019 Jucatista tuli ABB:n Value Provider Partner. Yhteistyön myötä olemme voineet tarjota asiakkaillemme entistäkin monipuolisempia automatisointiratkaisuja, joiden avulla tuotannon laatua, turvallisuutta ja tuottavuutta voidaan tehostaa merkittävästi. Robottiasemissa on usein käytössä erilaisia Hi-Tech-ominaisuuksia, kuten laserhaku ja -seuranta sekä konenäkö. Yhdessä JCP- tai JCL-kappaleenkäsittelylaitteen kanssa roboteista saadaan täysi hyöty irti.

  • Offline-ohjelmointi
  • Laserhaku ja -seuranta
  • Konenäkö
  • FMS-kuljettimet
  • FMS-varastot
  • Mobiilirobotti
  • Solun käyttöliittymä

Yksiakselinen robottisolu

Yksiakselinen robottisolu, jossa kappaletta voidaan pyörittää horisontaalisesti akselinsa ympäri. Solu soveltuu erityisesti suurten, raskaan pään kappaleiden hitsaamiseen ja käsittelemiseen. Kappaleen koolle ei ole rajoituksia.

Kaksiakselinen robottisolu

Kaksiakselinen robottisolu, jossa kappaletta voidaan pyörittää vertikaalisesti ja horisontaalisesti akselinsa ympäri. Solu soveltuu pienen ja keskiraskaan pään tuotteiden ja kappaleiden hitsaamiseen ja käsittelemiseen.

Tutustu myös näihin sisältöihin

Ostajan opas:
Robottiasemat

Miten tehostat tuotantoasi robotiikan avulla?

Monipuolisten robottisolujen avulla tuotantoa voidaan automatisoida ja pitää käynnissä ympäri vuorokauden. Mutta miten robottien kanssa aloitetaan, ja miten robotiikkaa kehitetään eteenpäin? Robottiasemien ostajan oppaassa kerromme tarkemmin, miten robottihitsaus tehostaa tuotantoa ja miten robotiikkaa voi lisätä osaksi valmistusprosessia. Lataa opas ja kysy meiltä lisää!

Ota yhteyttä

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.