+358 10 326 3300

Hitsausautomaatio

Tuotannon automatisointi on kiihdyttänyt kaupan ja teollisuuden kehitystä vauhdikkaasti. Kokonaisvaltaisen hitsausautomaation avulla pysyt kilpailussa mukana.

Yhä useampi yritys hyödyntää hitsausrobotteja osana tuotantoprosessia – toisaalla aloitellaan yksinkertaisilla standardirobottisoluilla, toisaalla työskennellään jo portaalityyppisillä, automatisoiduilla robottisoluilla. Täyteen vauhtiin päästään, kun koko tuotanto automatisoidaan heti alusta saakka. FMS-monirobottisolujen avulla tuotantoa voidaan ajaa täysin miehittämättömänä läpi yön, mikä moninkertaistaa tuotantotehon, vauhdittaa hitsausta ja parantaa läpimenoaikaa huomattavasti. Robottisoluissa on yksi tai useampi hitsausrobotti ja kappaleenkäsittelyrobotti sekä erilaisia FMS-kuljettimia ja lisäosia, jotka nostavat niin tuotteen laadun, tuotannon tehon kuin työntekijöiden asiantuntijuuden uusiin lukemiin.

Hitsausautomaatiolla reilusti lisää tehoa tuotantoon

Moninkertaistaa tuotantotehon

Nykyaikaisen robotiikan, innovatiivisten kappaleenkäsittelyleitteiden sekä erilaisten kuljettimien ja siirtolaitteiden avulla virtaviivaistamme tuotantoprosessin ja yhdistämme työvaiheet ja materiaalivirrat tehokkaaksi, automaattiseksi kokonaisuudeksi. Automaatioasteen lisäyksestä riippuen tuotannon kustannustehokkuus ja tuotantotahti voivat parantua jopa viisinkertaisesti, sillä tuotantoa voidaan myös ajaa vaikka läpi yön ilman valvontaa.

Tuo kestävää kilpailuetua

Hitsausautomaatio tuo yritykselle uutta, ennen näkemätöntä kilpailuetua tarjoamalla muun muassa tehokkaamman tuotantotahdin, laajempaa asiantuntijuutta työntekijöille sekä monipuolisemmat ja kestävämmät keinot kappaleenkäsittelyyn. Näin asiakkaille voidaan tarjota ratkaisuja entistäkin parempaan hintaan ilman kompromisseja yrityksen katteesta ja voitosta. Teollisuuden tulevaisuus on automaatiossa.

Lisää teknologista osaamista

Pitkälle automatisoidut ratkaisut ja hitsausrobotit vapauttavat työntekijäsi manuaalisesta, fyysisestä hitsauksesta korkeampaa teknologista taitoa ja asiantuntijuutta vaativiin tehtäviin, kuten suunnitteluun, operointiin ja ohjelmointiin. Tämä vähentää suorittavan työvoiman tarvetta ja nostaa yrityksesi ammattiosaamisen uudelle tasolle.

Hitsausautomaation ja robottien ominaisuuksia

Automaattinen hitsauspolttimen vaihto

Samassa prosessissa voidaan käyttää useita eri hitsauspolttimia. Robotti vaihtaa automaattisesti työkalun automaatissa, jossa on yleensä kuusi paikkaa polttimoille.

Laserhaku ja laserseuranta

Laserhaulla voidaan hakea hitsattava aloituspiste, välipiste ja lopetuspiste tehokkaasti. Laserseurannalla pystytään seuraamaan hitsattavaa railoa tarkasti, vaikka railon sijainnissa olisi poikkeamia, sekä täyttämään railoa, jonka tilavuus muuttuu.

Konenäköjärjestelmä

Konenäön avulla tunnistetaan kappaleita, liitettäviä pintoja, paikoitetaan tuotteen asema, korjataan robotin orientaatio, tarkastetaan tuotteen mittoja sekä valvotaan laatua.

Mobiilirobotti

Mobiilirobotin avulla valmis tuote voidaan siirtää automatisoidusta robottisolusta tuotantoon halutulle työpisteelle.

FMS-kuljetin

FMS-kuljettimet hoitavat materiaalivirrat ja logistiikan automatisoituun robottisoluun.

FMS-varasto

FMS-varasto varastoi automatisoidussa robottisolussa käytettävät materiaalit, työkalut, kiinnittimet ja valmiit tuotteet. Yhdessä FMS-kuljettimien avulla se hoitaa solun logistiikkaa ja materiaalivirtaa.

Solun käyttöliittymä

Solun käyttöliittymällä helpotetaan solun päivittäistä käyttöä. Visuaalisilla ratkaisuilla ja kuvaavilla toiminnoilla aseman käyttö on helppoa ja opastavaa. Käyttöliittymän avulla on helppo yhdistää myös eri toimintoja.

Kappaleenkäsittely-
robotti

Kappaleenkäsittelyrobotti palvelee automatisoidussa robottisolussa hitsausrobottia. Se hakee kappaleita FMS-kuljettimelta ja asettaa ne kiinnittimeen, jossa hitsausrobotti hitsaa osat kiinni. Tämä mahdollistaa koko prosessin automatisoinnin ja robotisoinnin ja poistaa manuaalisen työn.

Hitsausrobotit ja hitsausautomaatio tehostavat tuotantoa

Monirobottisoluissa on yksi tai useampi hitsausrobotti ja kappaleenkäsittelyrobotti, erilaisia materiaalin logistiikasta huolehtivia FMS-kuljettimia sekä mahdollisesti myös konenäkö ja laserseuranta tai -haku prosessia avustamassa. Laserhaku hakee nopeasti erilaiset pinnat ja aloituskohdat, jonka jälkeen seuranta hoitaa reaaliaikaisen korjauksen. Näin hitsauksen laatu on aina paras mahdollinen. Jos taas robottihitsaussolussa on kaksi robottia, joista toinen hitsaa ja toinen käsittelee hitsattavia osia, konenäöllä voidaan kuvata, että osat ovat aina oikeassa kohdassa ja asennossa.

Näissä soluissa kaikki tapahtuu automaattisesti. Tuotepaletti syötetään solussa olevalle FMS-kuljettimelle, joka kiinnittyy automaattisesti robotin pöydälle. Varastolla tai toimittajalla hitsattavista kappaleista koottu materiaalipaletti asetetaan myös kuljettimelle, josta kappaleenkäsittelyrobotti poimii ne osa kerrallaan tuotepalettiin. Hitsausrobotti silottaa ja hitsaa kappaleet automaattisen työjonon tai kappaleiden RFID-koodien perusteella, jonka jälkeen ne kuljetetaan FMS-kuljettimella pois solusta.

Kysy meiltä lisää hitsausautomaatiosta!

Hitsausautomaation toteutus ratkaistaan aina asiakkaan tarpeiden ja lähtötilanteen mukaan. Olemme toteuttaneet asiakkaillemme niin kevyitä, osittaisia automatisointeja kuin pitkälle hiottuja, täysin automatisoituja ratkaisuja. Kerro meille, millaiseen tilanteeseen tarvitset ratkaisua, ja suunnittelemme kanssasi tuotantoonne parhaimman hitsausautomaatioratkaisun!

Ota yhteyttä

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.