+358 10 326 3300

Škoda Transtech

Valmistuslinja raitiovaunujen tuotannolle

TRANSTECH on Euroopan johtava vaativiin olosuhteisiin suunnitellun kiskokaluston valmistaja ja merkittävä keskiraskaiden konepajatuotteiden sopimusvalmistaja. Yritys on erikoistunut kaksikerroksisten matkustajavaunujen ja matalalattiaraitiovaunujen valmistamiseen. Transtech Oy:n toimipaikkoja ovat Oulun konttori, Otanmäen tehdas ja Helsingin kunnossapitoyksiköt.

Škoda Transtech

Asiakkaan haaste

Transtech Oy:n suunnitelmana oli aloittaa raitiovaunujen valmistus Otanmäen tehtaalla ja tarvitsi valmistuslinjan investointihankkeelle luotettavan kokonaisratkaisutoimittajan. Tavoitteena oli yhdistää tehokkaasti modernien raitiovaunujen virtaava valmistus, luotettava työturvallisuus ja loppuun asti mietitty ergonominen tuotantoympäristö.

Uuden tuotteen valmistusprosessi poikkesi aiemmista painottuen vahvasti ohutlevyvalmistukseen, josta yrityksellä ei ollut yhtä vankkaa kokemusta kuin raskaammasta teräsvalmistuksesta. Näin ollen valmistuslinjan toteuttajalta vaadittiin vahvaa osaamista myös tästä osa-alueesta.

Ratkaisumme

Teimme yhteistyössä asiakkaan kanssa tarkan suunnitelman valmistuslinjan kokonaisratkaisusta, aina konseptisuunnittelusta prosessimäärityksiin, asennusvalvontaan ja työn ohjaukseen saakka, asiakkaan asettamassa tiukassa aikataulussa. Suunnittelimme täsmällistä manuaalista työskentelyä vaativalle valmistuslinjalle tasapainoisen ja tehokkaan tuotantoprosessin, jonka eri tuotannon vaiheisiin valitsimme turvallisimmat ja ergonomiaa parhaiten tukevat työkalut.

Vaikka projektin toteutuksen aikana suunniteltuun lopputuotteeseen tuli isoja rakennemuutoksia, pystyimme molemminpuolisen korkean projektiosaamisen ja hyvän yhteistyön ansiosta toteuttamaan tehokkaan ja asiakkaan kilpailukykyä vahvistavan valmistuslinjan. Asiakas oli erityisen tyytyväinen tekniseen osaamiseemme ja ammattimaiseen projektijohtamiseemme. Pidimme sen minkä lupasimme.