Jauhekaarihitsaustornilla tuottavuus nousuun

Jauhekaarihitsaus on keskiraskaan ja raskaan metalliteollisuuden tarpeisiin kehitetty hitsausmenetelmä. Jauhekaarihitsausprosessissa valokaari palaa työkappaleen ja hitsauslangan välissä suojajauheen alla, jolloin prosessissa ei synny näkyvää valokaarta, eikä savukaasuja, kipinöitä tai lämpösäteilyä lähiympäristöön. Jauhekaarihitsauksen etuja ovat sen nopeus, tehokkuus ja helppokäyttöisyys. Se sopii erityisen hyvin esimerkiksi säiliöhitsaukseen, palkin hitsaukseen ja levyjen liittämiseen.

Jauhekaarihitsaustorni lisää tuottavuutta käsihitsaukseen verrattuna jopa kymmenkertaisesti ja automaattiseen hitsaukseen noin viisinkertaiseksi. Erityisesti paksumpien aineiden kohdalla tuottavuus paranee, jolloin esimerkiksi sellaisten aineiden hitsaus joiden paksuus on 6 mm ylöspäin, on perinteisellä hitsausmenetelmällä varsin hidasta toimintaa. Jauhekaarihitsauksella saadaan samaan kohteeseen lisättyä paljon lisäainetta, jolloin paksujenkin aineiden hitsaus sujuu tehokkaasti.

Hitsaustornimme innovatiivisen ja tilaa säästävän teleskooppisen vaakapuomin ja muunneltavuuden ansiosta torniin on mahdollista lisätä useampi työpiste, joka lisää tuottavuutta entisestään. Erikoisuutenamme on moderni high tech -ratkaisu, jossa jauhekaarihitsaustornin päähän liitetään robotti, joka kuljettaa hitsauslaitetta ja ohjaa tornin liikkeitä. Robotti mahdollistaa myös suorien hitsaussaumojen lisäksi pyöriviä ja kaarevia muotoja.

Jauhekaarihitsaustornin myötä asiakkaamme ovat säästäneet työaikaa jopa 75 %, joista esimerkkinä on Raahen konepajatyö. Raahen konepajatyön päätoimialueita ovat teräsrakenne- ja teollisuusputkistovalmistukset, koneistustyöt sekä teollisuuden huolto- ja kunnostustyöt. Raahen konepajan päätavoitteena oli saada tehoa ja tuottavuutta hitsaukseen. Telojen hitsausasentoja tutkittaessa havaittiin, että toimivin yhdistelmä Raahen konepajatyölle on hitsaustorni, jossa on jauhekaari- ja MIG -kaasukaarihitsausvarustus käsittelypöydän kera. Erityistä huomiota kiinnitettiin vielä hitsausaseman joustavuuteen ja ohjelmointitapaan.

 Etusivulle