Jucat aloittaa pyörityslaitteiden vuokraustoiminnan ensimmäisenä Suomessa: ”Haluamme madaltaa yritysten kynnystä pyörityslaitteiden hankkimiseen”

Eteläpohjanmaalainen Jucat Oy aloittaa pyörityslaitteiden vuokrausliiketoiminnan kesäkuussa. Kyseessä on Suomessa, ja tiettävästi myös maailmalla ensimmäinen vuokrauspalvelu, joka keskittyy pyörityslaitteisiin. Yritys uskoo vuokraustoiminnan vetovoimaan tulevaisuudessa. 

”Vuokrauspalvelun kautta haluamme madaltaa eri kokoisten yritysten kynnystä hyödyntää pyörityslaitteita omassa toiminnassaan. Pyörityslaitteilla on merkittävä vaikutus muun muassa työergonomiaan ja -turvallisuuteen, sekä työn tuottavuuteen. Pyörityslaite on mittava investointi, mutta vuokrauksen avulla laitteen voi hankkia esimerkiksi vain yhden projektin ajaksi. Laitekulua ei tarvitse myöskään laskea budjettiin, vaan vuokrakulut voi sisällyttää projektin hintaan jo tarjousvaiheessa. Uskomme, että vuokrauspalvelulle on entistä enemmän kysyntää tulevaisuudessa”, kertoo Jucatin toimitusjohtaja Jukka Rintala

Valmistavassa teollisuudessa ja konepajoissa nostot ja käännöt on tehty tyypillisesti nosturilla, mikä on riskialtista paitsi työntekijän terveydelle myös käsiteltävälle kappaleelle. Pyörityslaitteessa hitsattava kappale on tukevasti kiinni, ja sitä voidaan kääntää työn edetessä. Näin esimerkiksi hitsaus tai mutterin kiristäminen suoritetaan aina optimaalisesti. Työvaiheet voidaan tallentaa pyörityslaitteeseen, jolloin laite pyöräyttää kappaleen automaattisesti kussakin työvaiheessa oikeaan asentoon. Pyörityslaitteessa työskentelyasennot ovat aina ergonomisia, ja eri kokoiset työntekijät on huomioitu. 

”Kun työ hoidetaan nosturin sijaan pyörityslaitteella, työ on nopeampaa, tehokkaampaa ja turvallisempaa. Työvaiheet valmistuvat sujuvasti ja tasalaatuisesti, työntekijästä riippumatta. Nopeampi valmistumisaikataulu vaikuttaa positiivisesti myös tuotteen läpimenoon – yrityksen tuottavuus kasvaa 30–40 prosenttia”, kertoo Rintala. 

Pyörityslaitteen vuokraus kokonaispalveluna 

Jucat vuokraa neljää erityyppistä pyörityslaitetta, jotka soveltuvat sekä kevyeen että keskiraskaansarjan kappaleenkäsittelyyn: kaksiakselisia L-pöytämallisia JCL-pyörityslaitteita sekä kaksi yksiakselista grillityyppistä JCP-pyörityslaitetta. Jucatin pyörityslaitteissa on kilpailukykyiset pyöritys- ja tilttimomentit, sekä CE-merkintä. Pyörityslaitteet ovat räätälöitävissä ja yhdistettävissä muihin käytössä oleviin järjestelmiin, kuten muun muassa robotteihin. 

Pyörityslaitteella on kiinteä kuukausivuokra, ja minimivuokrausaika on kuusi kuukautta. Vuokra-ajan jälkeen asiakkaalla on mahdollisuus lunastaa pyörityslaite omakseen.  

”Olemme tehneet pyörityslaitteidemme vuokraamisesta erittäin helppoa. Asiakkaan tehtäväksi jää laitteen käyttäminen – me huolehdimme kaikesta muusta. Valittu pyörityslaite testataan tiloissamme, jonka jälkeen toimitamme laitteen asiakkaalle ja asennamme sen käyttökuntoon. Jucat vastaa vuokra-aikana myös laitteen ylläpidosta ja toimivuudesta ”, kertoo Rintala. 

Jucat on kotimainen edelläkävijä pyörityslaitteiden suunnittelussa, tuotekehityksessä ja valmistuksessa. Yrityksen pyörityslaitteita hyödyntävät muun muassa Wärtsilä ja Outotec Turula. Nyt käynnistyvä vuokrausliiketoiminta täydentää yrityksen olemassa olevaa palvelukattausta. 

Tutustu pyörityslaitteiden vuokrausoppaaseen täältä.