Jucat muuttaa helmikuussa Seinäjoelle

 

Toimintamme kasvaessa ja laajentuessa toimipisteemme siirtyy Seinäjoelle helmikuussa 2020. Nopean kasvun myötä Jucatin nykyiset tilat Lapualla eivät enää sovi tarpeisiimme. Vuonna 2018 Jucatin liikevaihto kasvoi 1,9 miljoonasta 3,8 miljoonaan, ja tänä vuonna Jucat tavoittelee jopa 20 prosentin kasvua. Jatkossa Jucat aikoo panostaa enemmän myös asiakkaiden tuotannon robotisointiin, minkä myötä myös projektien koot kasvavat entisestään.

Jucatin uudet toimitilat ovat juuri valmistumassa. Uusien tilojen myötä tuotanto- ja toimistotilojen koko tuplaantuu, ja tontilla on tilaa myös laajentaa tulevaisuudessa.

”Vanhoissa tiloissa pystyimme valmistamaan yhden robottiaseman, uusissa tiloissa valmistamme yhtä aikaa neljä. Hallikorkeus nousee 4,5 metristä 8,5 metriin, mikä mahdollistaa aiempaa suurempien Robottiasemien valmistamisen. Uudet tilat on tehty juuri meitä varten, toimitusjohtaja Jukka Rintala kertoo.

Jucatin vanhoissa tiloissa Lapualla konttoritilat alkoivat käydä ahtaiksi. Seinäjoen toimipisteessä konttoritilat tuplaantuvat, ja suunnittelijat saavat omat huoneet.

”Näin saamme suunnittelutyölle oman rauhan ja lisäämme koko henkilöstön hyvinvointia. Modernit, uudet tilat tuovat varmasti hyvää fiilistä henkilökunnalle ja lisää tehokkuutta toimintaan”, Rintala toteaa.

Viime vuonna Jucat keskittyi laittamaan prosessit ja resurssit kuntoon, nyt tavoitellaan kasvua. Uudet tilat antavat siihen hyvät mahdollisuudet.

”Meillä on hyvä tilanne hakea kasvua, kun sisäiset prosessit ovat kunnossa, ja työtä ovat tekemässä oikeat henkilöt. Uskon, että tällä upealla tiimillä pääsemme kasvutavoitteeseemme. Toivon voivani uusien tilojen myötä varmistaa tärkeimmälle resurssillemme, henkilöstölle, parhaat mahdolliset lähtökohdat tehdä työtään, Rintala summaa.

Seinäjoen hyvä sijainti

Seinäjoki sijaitsee lähellä monipuolisia palveluita ja yhteistyökumppaneitamme sekä takaa hyvät liikenneyhteydet muualle Suomeen.

”Seinäjoelta on huomattavasti paremmat liikenneyhteydet kuin Lapualta, ja esimerkiksi Tampereelle pääsee alle tunnissa. Sijainti on asiakkaidemmekin näkökulmasta merkittävästi parempi. He pääsevät junalla suoraan melkein portille saakka ja majoitukset, ruokapaikat sekä mahdolliset muut yhteistyökumppanit ovat ihan vieressä. Myös tuotteiden liikkuminen meiltä asiakkaille päin tehostuu huomattavasti”, Rintala iloitsee.

Myös Seinäjoen kaupungin positiivinen yritysviesti kannusti Jucatia valitsemaan Seinäjoen tuotantotilojensa sijoituspaikaksi. Kasvava Jucat tarvitsee lisäksi jatkuvasti uutta työvoimaa, ja Seinäjoki tarjoaa laadukasta korkeakoulutusta insinööreille, joiden työllistymiseen Jucat voi tulevaisuudessa vaikuttaa. Yhteistyö Seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa on tärkeää paitsi työvoimatarpeen vuoksi, myös siksi, että Jucat pystyy tarjoamaan oppilaitokselle mahdollisuuden hyödyntää omaa osaamistaan.

”Olemme juuri saaneet maaliin kaksi tärkeää rekrytointia, ja projektipäällikkö ja suunnitteluinsinööri aloittivat hetki sitten. Alkuvuonna aukeaa vielä tuotantohenkilöiden paikkoja”, Rintala vinkkaa.

Jucatin uudet toimitilat avataan 15.2.2020. Tervetuloa vierailulle! Varsinaisia avajaisia vietämme toukokuun aikana.

Jucat Oy tarjoaa palveluita tuotannon tehostamiseen ja kehittämiseen valmistavan teknologiateollisuuden yrityksille. Kokonaisratkaisumme parantavat asiakkaidemme kilpailukykyä, tuottavuutta, laatua, ergonomiaa ja turvallisuutta.