Caset

ASIAKKAITAMME OVAT MYÖS:
  • ABB Oy
  • Junttan Oy
  • Bronto Skylift Oy
  • Sampo-Rosenlew Oy
  • John Deere Oy
  • Europress Group Oy
  • KPA-Unicon Oy
  • Rolls-Royce Oy

Kaikki lähtee suunnittelusta,
kerron kyllä miten.

JUSSI YLIKOJOLA
SUUNNITTELIJA

puh: 010 326 3310
gsm: 050 369 7044

Case: Prima Power – Jucat toimittaa robottijärjestelmän valmistuslinjastoon: valmiita tuotteita täysin automaattisesti

Milanon pörssiin listatun Prima Industrie S.p.A:n työstökonedivisioona Prima Power valmistaa levyntyöstökoneita ja -järjestelmiä. Yritys on erikoistunut räätälöityihin ja pitkälle kehitettyihin palveluihin sekä tuotantosolujen automatisointiin ohutlevyteollisuudessa. Seinäjoella sijaitsevalla Prima Powerilla on Suomen lisäksi tuotantoa Italiassa, Yhdysvalloissa sekä Kiinassa, ja asiakkaita ympäri maailmaa. Vuoden 2020 loppupuolella Iso-Britanniassa toimiva asiakas ilmoitti halusta ostaa avaimet käteen -periaatteella valmistuslinjan, jossa myös tuotteen kokoonpano on täysin automatisoitu. Prima Powerilla lähdettiin etsimään kumppania monimutkaisen loppukokoonpanon tekijäksi. Seinäjoen seudulla on huippuluokan automaatio-osaamista ja sopiva tekijä löytyikin läheltä. Isoja ja vaativia työvaiheautomatisointeja tehneellä Jucat Oy:llä oli parhaimmat edellytykset ryhtyä Prima Powerin kumppaniksi projektiin.

 

Jucatin kyky tuottaa vaativia automatisointeja vakuutti Prima Powerin

Iso-Britanniaan toimitettavalla laitteella tullaan valmistamaan ovia – täysin automaattisesti. Valmiita tuotteita tuottava valmistuslinja on monimutkainen kokonaisuus. Jucatin vastuulla on valmistaa automatisoitu loppukokoonpano, joka työstää liimauksen, ruuvauksen sekä ovien eri osien kokoonpanon ja pinoamisen. Jucatille projekti on erityislaatuinen.

”Yleensä toimitamme laitteen suoraan asiakkaan tuotantoon. Tässä projektissa toimitamme laitteen osaksi asiakkaan järjestelmää ja sen mukana maailmalle”, kertoo Jukka Rintala, Jucat Oy:n toimitusjohtaja.

Jucatin valinnassa projektiin painoi tekninen osaaminen ja kyvykkyys tuottaa vaativia automatisointeja. Tarjousvaiheessa Prima Powerilla arvioitiin myös kumppanin kokemusta ja huoltovarmuutta heidän toimittaja-auditoinnin käytännön mukaisesti.

”Yksi tärkeä asia, mikä kumppanin valinnassa vaikutti, on tuotteen elinkaari. Asiakkaan täytyy pärjätä koneen kanssa vuosia eteenpäin, joten robotille tulee löytyä paikallisesti huolto ja varaosat. Tämä oli yksi asia, jossa Jucat oli muita parempi. Jucatilla oli myös kokemusta laitteistojen toimittamisesta Suomen rajojen ulkopuolelle, mikä katsottiin tietysti eduksi”, sanoo Antti Kuusisaari, Prima Powerin järjestelmämyynnistä vastaava johtaja.

 

Jucat toimitti nopeasti ratkaisuehdotuksen ongelmaan

Yhteistyö sai alkunsa Prima Powerin tarjouspyynnöstä. Jucatilta käytiin paikan päällä tutustumassa valmistuslinjastoon. Prima Powerilta esiteltiin yksityiskohtaisesti linjaston toimintaa: mitä valmistuu missäkin vaiheessa sekä näytettiin rajapinta, johon etsittiin ratkaisua. Jucat kehitti ratkaisun ongelmaan ja teki siitä simulaation, joka lähettiin tarjouksen yhteydessä. Prima Poweria ilahdutti Jucatin nopea ja ratkaisukeskeinen reagointi tarjouspyyntöön.

”Asian alkuvaiheessa Jucatin reagointikyky ja palvelualttius oli erittäin nopea ja tehokas. Tarjouspyyntöömme tartuttiin heti, vaikka yhteydenottomme tapahtui joulun alla, jolloin kaikilla on kiire. Jucat toimitti hyvin selkeän ratkaisun, joka teki kaiken sen mitä pitikin ja kustannustehokkaasti, mukaan lukien takuu ja huoltosopimukset Isossa Britanniassa. Arvostimme myös sitä, että kokonaisuus oli helposti asiakkaallemme esiteltävissä,” kertoo Antti Kuusisaari.

 

Projekti on lähtenyt käyntiin hyvässä yhteistyössä

Valmistuslinjan toimitus loppuasiakkaalle on alkusyksystä 2021. Ennen linjaston toimitusta, se koeajetaan Prima Powerin Seinäjoen tehtaalla. Projekti on vielä alkutaipaleella, mutta yhteystyö on käynnistynyt lupaavissa merkeissä.

”Projektin aloitus vietiin maaliin tehokkaasti. Jucatin johto ja tekniset myyjät ovat olleet aktiivisia, ja heti aloituspalaverissa oli mukana myös projektipäälliköt. Kaikki on toiminut hyvin järjestelmällisesti. Tällainen toimintatapa herättää luottamusta. Yhteistyöstä on päällimmäisenä jäänyt mieleen mutkattomuus, jämptiys ja palvelualttius. Asiat kerrotaan selkeästi ja kokonaisvaltaisesti. Pohjalainen suoruus ja jämäkkyys näkyy tavassa työskennellä ja sitä arvostan”, summaa Antti Kuusisaari.