Wärtsilä tilaa Jucatilta uuden robottisolun – Merkittävä paikallinen yhteistyösopimusJucat Oy ja Wärtsilä Finland Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen uudesta robottisoluinvestoinnista. Jucat toimittaa kevään 2021 aikana robottisolun Wärtsilän Smart Technology Hubin uuteen pesujärjestelmään Vaasassa.

Jucatin toimittamaa robottisolua käytetään moottorilohkojen ja muiden isojen komponenttien pesuun, ja se on osa Wärtsilän laajempaa pesujärjestelmäinvestointia uudessa teknologiakeskuksessa Smart Technology Hubissa. Jucat toimittaa järjestelmään robotiikan ja pyörityslaitteen, pesutekniikasta vastaa porilainen Aqua Clean Oy.

”Olemme toimittaneet Wärtsilään aiemmin muun muassa vakio- ja erikoispyörityslaitteita. Kokoluokassaan tämä uusi kauppa on meille erittäin merkittävä ja selkeästi suurin Wärtsilälle toimitettu projekti. Kaupalla on meille myös huomattava työllistävä vaikutus”, kertoo Jucatin toimitusjohtaja Jukka Rintala.

Aiempi hyvä kokemus yhteistyöstä ja toimitetuista laitteista sekä paikallinen palvelu ratkaisivat Jucatin valinnan toimittajaksi.

”Meillä on ollut hyvät kokemukset Jucatista aiempien projektien yhteydessä. Toimiva yhteistyö ja maantieteellinen läheisyys on merkittävä etu, sillä esimerkiksi ongelmatilanteissa apu on lähellä ja vasteaika nopea. Pesujärjestelmä on täysin meidän tarpeisiimme räätälöity, joten myös toimittajilta on vaadittu entistä enemmän joustoa ja uudenlaista tekemistä”, sanoo Wärtsilän tuotannosta, tuotantolaitoksista ja hankinnasta vastaava johtaja Vesa Riihimäki.

Jucat toimii useiden suurten kotimaisten teollisuuden alan yritysten kanssa. Tavoitteena on olla asiakkaille pitkäaikainen kumppani, joka pystyy vastaamaan asiakkaan kehitystarpeisiin koko investoinnin elinkaaren ajan. Nyt solmittava uusi yhteistyösopimus syventää entisestään myös Wärtsilän ja Jucatin vuonna 2015 alkanutta yhteistyötä.

”Wärtsilä on meille tärkeä ja iso asiakas, ja haluamme olla myös jatkossa mukana kehittämässä Wärtsilän toimintaa. Yhteistyö jatkuu, ja uskon sen syventyvän entisestään tulevaisuudessa”, sanoo Rintala.

Jucat Oy:n toimitusjohtaja Jukka Rintala (oikealla) ja teknisestä myynnistä vastaava Anssi Koski ovat tyytyväisiä yhteistyöhön Wärtsilän kanssa.
Jucat Oy:n toimitusjohtaja Jukka Rintala (oikealla) ja teknisestä myynnistä vastaava Anssi Koski ovat tyytyväisiä yhteistyöhön Wärtsilän kanssa.

Jucat Oy on vuonna 2001 perustettu eteläpohjalainen yritys, joka automatisoi ja robotisoi tuotantoa valmistavan teknologiateollisuuden yrityksille. Yritys tarjoaa konseptisuunnittelua ja valmistuslinjoja, tuotannon automatisoinnin ja robotisoinnin ratkaisuja ja laitteita sekä erilaisia tukipalveluita. Vuodesta 2019 Jucat on ollut maailman johtavan teollisuusautomaatiotoimittaja ABB:n Value Provider -kumppani Suomessa; kaikki yrityksen tuotteet tehdään ABB:n roboteilla. Jucat toimii Seinäjoella, Roveksen yritysalueella.

Wärtsilä Oyj on kansainvälisesti johtava älykkään teknologian ja kokonaiselinkaariratkaisujen toimittaja merenkulku- ja energiamarkkinoilla. Wärtsilä maksimoi asiakkaiden alusten ja voimalaitosten ympäristötehokkuuden ja taloudellisuuden keskittymällä kestäviin innovaatioihin, data-analytiikkaan ja kokonaishyötysuhteeseen. Vuonna 2019 Wärtsilän liikevaihto oli 5,2 miljardia euroa ja henkilöstömäärä noin 19.000. Yrityksellä on yli 200 toimipistettä yli 80 maassa eri puolilla maailmaa. Wärtsilän osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. www.wartsila.com