Uusia ratkaisuja ja laajempia vaihtoehtoja pyörityslaitteiden rintamalla
Hitsattavien tuotteiden nostaminen ja kääntäminen nosturin avulla on tuttua etenkin konepaja- ja valmistavassa teollisuudessa työskenteleville. Metodi on kuitenkin paitsi hidas myös työturvallisuuden ja -ergonomian kannalta ongelmallinen. Virheitä sattuu usein, ja mm. selkä kärsii pahemman kerran. Pyörityslaitteen avulla kappaletta voidaan kääntää aina työn edetessä. Näin hitsausasento on aina optimaalinen, ja työt voidaan myös keskeyttää vaikkapa lounastauon ajaksi ja jatkaa samasta pisteestä myöhemmin ilman, että työn laatu kärsii.
Perinteisesti pyörityslaitteet pultataan ja ankkuroidaan maahan kiinni, joten ne ovat kiinteästi yhdessä pisteessä. Asiakkaamme ovatkin kertoneet meille, miten heidän tuotannossaan tarvittaisiin ensinnäkin liikkuvampia ja joustavampia ratkaisuja tuotantoon. Samalla esiin on noussut selkeä tarve myös uusille raskaan pään tuoteperheiden käsittelyratkaisuille.
Uusia malleja raskaan pään tuoteperheille
Olemme kehittäneet uusia malleja, joiden avulla myös raskaan pään tuotteiden käsittelystä tulee helpompaa, nopeampaa ja turvallisempaa:
1. JCP-kappaleenkäsittelylaitteisiin on tullut uusi malli, jonka maksimikapasiteetti on 75 000 kg. Aiemmin jykevimmän laitteen maksimikapasiteetti on ollut 32 000 kg. Käsiteltävän massan painoluokka on siis tuplaantunut!
2. Myös JCL- kappaleenkäsittelylaitteisiin on tullut uusi malli, jonka maksimikapasiteetti on 10 000 kg. Aiemmin suurin mahdollinen massakoko on ollut 8 000 kg.
3. Lisäksi pyörityslaitemallistoomme on tullut uusi erikoispyörityslaite, jonka käyttöpäätyyn saadaan myös grillipyörityslaite.
Pyörityslaitteet kannattaakin tilata nyt, sillä kaikista vuoden 2020 loppuun mennessä tilatuista ja toimitetuista pyörityslaitteista saa 10 % alennuksen!
Uudet mobilisoidut pyörityslaitteet liikkuvat, ja tuotteet pysyvät paikoillaan
Kuten aiemmin mainitsimme, pyörityslaitteet ovat perinteisesti kiinteästi yhdessä paikassa. Laitteet pysyvät paikoillaan, ja tuotteet liikkuvat. Nyt olemme kääntäneet asiakkaidemme toiveesta tämän tuotantomallin toisinpäin: tuotteet pysyvät paikoillaan, ja pyörityslaitteet liikkuvat.
Olemme tuomassa viimeistään alkuvuonna 2021 markkinoille mobilisoidut pyörityslaitteet. Akkukäyttöiset laitteet voidaan ajaa helposti paikasta ja työpisteestä toiseen, joten ne voivat olla jatkuvasti käytössä. Myös linjakokoonpanoja vaativien tuotteiden käsittely tehostuu: jos käytössä oli aiemmin 4–5 pyörityslaitetta omilla pisteillään ympäri hallia, nyt ne voidaan ajaa yhdeksi linjastoksi. Mobilisoitujen pyörityslaitteiden avulla turhat nostot, irrotukset ja siirrot vähenevät, mikä parantaa myös työturvallisuutta ja -ergonomiaa.
Akkukäyttöisten, ajettavien laitteiden rinnalle on tulossa myös vaihtoehto: manuaalinen tukialusta. Pyörityslaitteita ei voida ajaa, mutta tukialustan avulla niitä voidaan siirtää helposti esimerkiksi trukilla pisteeltä toiselle.
Mobilisoidut vaihtoehdot painottuvat toistaiseksi keskikokoiselle tuoteperheelle, mutta vaihtoehtoja erikokoisille tuotteille on olemassa.
Räätälöidyt ratkaisut jokaisen asiakkaan tarpeisiin
Pyörityslaitteet räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan, ja ne on myös helppo yhdistää esimerkiksi robottiin. Pyörityslaitteissa on mm. proportionaaliventtiilit nostoihin ja laskuihin, tarkka laserseuranta sekä suurten nostokilojen lisäksi suuri pyöritysmomentti, jotka kaikki ovat tärkeitä lisiä myös työturvallisuuteen. Laitteiden pyörityksen nopeutta ja kiihtyvyyttä voidaan säätää. Tarvittaessa pääsemme laitteen ohjaukseen kiinni myös verkon kautta. Testaamme kaikki laitteet huolellisesti ennen toimitusta asiakkaalle, ja kaikilla laitteillamme on CE-merkintä sekä kaikki vaaditut dokumentit.
Esimerkiksi jyväskyläläinen Valmet toimittaa kartonki-, pehmopaperi- ja paperikoneita ja -laitteita sekä koneuudistuksia kartonki-, pehmopaperi- ja paperiteollisuudelle. Valmet halusi parantaa valmistuksen ergonomiaa, tuottavuutta ja turvallisuutta. Toteutimme heille eri kokoluokille ja tuoteperheille omat pyörityslaitteet, joissa huomioitiin erityisesti laitteiden tekninen taso turvallisen ja ergonomisen työympäristön kannalta. Lue Valmetin asiakastarina kokonaisuudessaan täältä!